Hobby’s

Verbouwen is echt mijn hobby… Tenminste zo lijkt het. Dit is namelijk al de derde keer in vier jaar dat we verbouwen.
Zwanger zijn lijkt ook mijn hobby, want ook dàt ben ik nu voor de derde keer in vier jaar tijd. Ik ben trouwens nog nooit zwanger geweest zònder te verbouwen, dus ik ben ook nog iemand die graag hobby’s combineert.

Alhoewel dit mijn hobby’s líjken, is dit in werkelijkheid natuurlijk niet zo. En ookal dank ik god uiteraard op mijn blote knietjes, dat ik voor de derde keer zwanger mag zijn en ziet ons huis er na de verbouwing fantastisch uit, ik vind dat je dan alsnog keihard mag zeiken tijdens het hele proces. Zelfs wanneer je, met je volle verstand (nou?), zelf deze situatie hebt gecreëerd. Want dat hele zwanger zijn verromantiseer ik altijd, als ik níet zwanger ben en verbouwen blijkt wéér het hoogste niveau van loslaten. Waar ik in de praktijk vaak net een beetje minder goed in ben dan dat ik van tevoren dacht… Maar na het zeiken komen uiteraard de positieve gedachtes, want god wat haalt zo’n periode als dit toch de rasoptimist in me naar boven. Al dan niet met een cynische ondertoon…

Tijdens het anderhalf uur durende autoritje, want zolang zijn we tegenwoordig onderweg naar Jools haar schooltje, zat ik te denken dat ik toch kapot blij kan worden van het hebben van mijn rijbewijs. Ook vind ik het een godsgeschenk dat de autoradio ooit is uitgevonden. Want heel veel gelukkiger kan je me niet maken: kinderen op de achterbank, muziek keihard aan en samen foe-nee-ties alle liedjes meezingen. Laf it!
En de volgende gedachte maakte me nog het aller gelukkigst: Ik combineer nu 2 dingen die ik mega kak vind, namelijk verbouwen en zwanger zijn. Dus aan het eind van elke dag heb ik 2 vliegen in 1 klap geslagen. Nou, dat slaat elke dag lekker weg hoor!

Maar, wat verbouwen we nou precies aan ons huis? Nou gewoon, even de achtergevel eruit en dan een aanbouwtje eraan… Echt het gaat zo vet worden!
Het gaat alleen wel 6 weken duren. Tenminste, dat zeggen ze. Maar na mijn ervaring van 2 eerdere verbouwingen weet ik ondertussen dat bouwers, (zoals Jools ze noemt) niet zo heel goed zijn in het inschatten van tijd. Maar goed, bij mij krijg je altijd een tweede, derde, of vierde kans, dus laten we er lekker van uit gaan dat het zes weken duurt.

We hebben deze periode ingedeeld in 3 fases. Ik pak het graag professioneel aan… Dat betekent dat we de eerste 2 weken in het huis van Sander zijn moeder verbleven, een heel fijn huis op de gigantische vijver in de tuin na… (Sander zijn moeder was tijdens ons verblijf op vakantie, anders wordt ik gek mensen. Ik blijk het echt alleen langer dan 12 uur met Sander uit te kunnen houden, das mijn a-sociale stoornis… Onze kinderen zet ik ook elke 6 uur minstens een kwartier buiten ;-))

Op dit moment zitten we in fase 2 en slapen we in het fijne huis van mijn ouders (die ook op vakantie zijn, die generatie doet ook maar he 😉 nee hoor, heel chill dat het allemaal zo kan). Vervolgens gaan we nog 2 weken op een camping zitten. Daarna is de verbouwing hopelijk klaar. Zo niet, dan kamperen we nog even door. Want dat is wèl een echte hobby van me! Tenminste… als het droog is, als onze van Marktplaats afkomstige tent niet lekt en als ik de wereld weer wat vaker verticaal mag aanschouwen inplaats van horizontaal … #Spannennnnnnd, #wezittenalopeenderde #livingontheedge #verbouwen #zwanger #kotsmisselijk #hobby’s #ikleefhethoor

Geef een reactie