Ice ice baby

Zo en dan nu iets luchtigers na al die heftige emoties. Daar ben ik wel aan toe. En de lucht vind ik vooral in de kleine dingen. Want ik deed vanmorgen mijn gordijnen open en daar zag ik het hoor, een klein stukje blauwe lucht, ow my god! Ik heb besloten de rest van deze maand, bij elk streepje blauwe lucht, de dag om te dopen tot zomerse dag. En een zomerse dag, daar horen ijsblokjes bij, logisch.

Wat moet je doen? Neem een stuk fruit wat je nog hebt liggen en wat nog niet is aangevallen door een leger fruitvliegjes… Kies bijvoorbeeld voor aardbei, kiwi, granaatappel, ananas, of voor wilde perziken, zoals ik heb gedaan. Met eetbare bloemetjes wordt het natuurlijk helemaal vet! Snijd het fruit in kleine stukjes. Je hebt overigens maar een paar stukjes nodig. Leg de stukjes fruit in een ijsblokjes bakje en vul deze voor de helft met water. Zet het dan een uurtje in de vriezer. Vul de vakjes na het uur tot de rand en laat ze dan helemaal uitharden in de vriezer. (Je kunt de vakjes ook in 1 keer tot de rand vullen met water hoor, maar op deze manier komt het stukje fruit echt in het midden van het ijsblokje te zitten. En perfectie is uiteraard wat we nastreven binnen de gepimpte ijsblokjes branche..)

En als je dan dat glas water met ijsblokjes drinkt, wie weet zijn er wel een paar zonnestralen bij….ahhhhh it’s like summer in a glass!

Geef een reactie