Gedachten

Ken je dat? Het gevoel hebben dat je heel veel wilt, maar dat er maar weinig uit je handen komt. Dat je veel plannen en ideeën hebt, maar dat je er niks mee doet. Dat als je zou beginnen, dat het dan wel perfect moet zijn. Dat je door je uitstelgedrag teleurgesteld bent in jezelf en je jezelf lekker verder naar beneden haalt. Dat je vindt dat je niet zo moet lopen mauwen, of gewoon wat moet gaan doen. Dat anderen hier waarschijnlijk geen last van hebben en wel wat bereiken. Dat, dat, dat….. Stop it…


Al deze gedachten helpen me geen zak. Kijk liever naar wat je al wel hebt gedaan. Naar waar je op dit moment wel gelukkig van wordt. Naar wat je plannen zijn en hoe je ze misschien kunt aanpassen, zodat je wel de energie hebt om te beginnen. Je mag ook gewoon iets doen zonder dat je er de tekst “perfect” op hoeft plakken. Zet het knopje: “wat zullen anderen mensen hier van denken” gewoon uit. Want je weet niet wat ze ervan denken, je vult namelijk zelf in wat ze zouden kùnnen denken. Blijf stil staan als dit is wat je op dit moment gelukkig maakt. Dat mag gewoon, echt. Stilstand betekend diepgang. Denk niet dat je persé wat moet bereiken, of dat je nu iets moet beginnen, omdat het later anders wel eens te laat zou kunnen zijn. Volg je gevoel en luister ernaar. Gooi het niet in de wind, haal het niet naar beneden. Laat plannen los die toch niet bij je blijken te passen. Laat alle mogelijke hersen kronkels er zijn. Alles is er al, this is it! Amen.

Wow, wat ben jij van plan? Niks, ik wil eigenlijk alleen maar meer mijn gevoel leren volgen. Kunnen volgen. Volgen.

Geef een reactie