Keihard fan (en fan dan uitgesproken op zijn vlaams, uiteraard)

Ik ben keihard fan van de bibliotheek. Als ik de bibliotheek binnenloop denk ik altijd: Er valt hier zo mega veel kennis op te doen. Die gedachte vind ik waanzinnig. Je kunt er namelijk zoveel boeken lenen over zoveel verschillende onderwerpen. Wij lenen er bijvoorbeeld kinderboeken, kookboeken, detectives en boeken over zelfontwikkeling. Maar je kunt er ook reisgidsen halen, romans, thrillers, geschiedenisboeken, boeken over opvoeding, interieur, er zijn zelfs boeken met bladmuziek aanwezig en wat allemaal nog wel niet meer. 

Voor zo’n 35,- per jaar kun je helemaal los. Je boekenkast raakt niet vol, je kunt na 3 weken je boeken gewoon via internet verlengen als het nodig is en je kunt koken uit alle oude en nieuwe kookboeken zonder dat je jezelf financieel te gronden richt. Walhalla dus! En tuurlijk wil ik soms een boek gewoon echt hebben. Maar door het dan eerst te lenen uit de bieb, weet ik in iedergeval zeker dat ik het ook ècht wil hebben. En ja, soms moet je heel even wachten voordat een bepaald boek in de bieb te verkrijgen is, maar ik moet zeggen dat ze echt best veel pas net uitgekomen boeken te leen hebben.

Wij gaan altijd naar de prachtige bieb in het centrum van Haarlem. Als we gaan, is dit echt een uitje. Jezus Griet, ben je zo diep gezonken? Uhh.. ja. Nou, eigenlijk noem ik dit juist puur vermaak dichtbij de basis en dan is het ook nog eens very low budget. Hoe chill! Mocht je nu denken: “Ik vind bieb boeken een beetje onhygiënisch”… Dan moet ik je tot mijn spijt vertellen dat ze in een hotel ook niet na elke gast een nieuw matras kopen…

En nu keihard rennen naar de bibliotheek! Er liggen namelijk mega veel verhalen, kennis en recepten op je te wachten. Waar je gewoon lekker doorheen kunt bladeren!

Geef een reactie