Mijn nieuwste BFF

Ik hou van yoga en mediteren, al jaren. Het helpt me om vaker in het nu te zijn (en wie wil dat nou niet?..;-)), mijn lijf wordt er sterk van en ik een stukje gelukkiger. Toch vind ik het lastig om yoga in mijn dagelijks leven in te passen, laatstaan vol te houden. Een yoga klasje is namelijk niet echt iets voor mij. Iets vast op een avond in de week op een bepaalde tijd, of een abonnement zodat je kan invliegen wanneer het jou uitkomt… het past gewoon niet bij me. Maar mezelf aanzetten om elke dag een paar zonnegroetjes te doen (dit zijn een paar bepaalde yoga houdingen achter elkaar) blijkt in de praktijk ook niet te werken. Nou, dan doen we maar niks. Nee, stop, ho. Griet, zoek iets wat dan wel bij je past! Oja. En dat blijkt dan toch te bestaan. Iets wat wel bij je past, zodat je gewoon kunt doen waar je gelukkig van wordt.

Want daar was ze ineens, Adriene. Lieve schat, waar was je al die tijd? Iets met juiste plekken op bepaalde tijden zeker hè? Anyway, je bent er. En bij deze doop ik je om tot mijn nieuwste BFF. En dat doe ik niet snel hoor. Ik vind het sociale leven namelijk best lastig en nieuwe vriendschappen aangaan vind ik gedoe. Misschien kun je me daar later ook nog bij helpen. Je hebt me namelijk de laatste tijd al zo vaak geholpen! Jij geeft yoga op een manier waar ik heel gelukkig van wordt. Ik merk aan alles dat je er veel verstand van hebt. (Want hoe kom je anders op het woord Bandha’s?) Maar je begrijpt ook dat je yoga kunt verweven met de westerse wereld en dat humor best toegestaan is. Misschien zelfs wel essentieel is. En tuurlijk zijn er dagen dat ik denk: Nee Adriene, IK WIL NIET. Na een paar dagen bedenk ik me dan, dat jij niet boos op mij zult worden als ik even geen videootje van je aanzet. Maar alles in mij wil uiteindelijk gewoon weer een yoga lesje van jou. Je bent een openminded persoon, met yoga over verschillende onderwerpen, voor zowel beginners als voor degene die al wat langer aan yoga doen. Je hebt korte en lange video’s, zo kan ik precies uitzoeken waar ik behoefte aan heb. Op dit moment ben ik al twee maanden bezig met 30 days of yoga. Ja, ik neem mijn tijd, precies zoals jij me hebt geleerd. Want tussen door doe ik dan kortere video’s, of ik gooi er een ander onderwerp in. Rugpijn, avondyoga of iets anders wat op dat moment mijn aandacht vraagt. Ik hoef geen hippe legging te dragen, zelfs mijn yogamat laat ik gewoon in de kast liggen. Ik zet een videootje aan op de tv of tablet en dan yoga ik gewoon in een relaxte broek op het kleed voor de bank. Als de kinderen slapen, of als Sander ze naar bed brengt. In ieder geval wanneer het mij uitkomt. En in het begin voelde het inderdaad ongemakkelijk, een beetje gymmen in de woonkamer. Alsof ik meedeed aan ‘Nederland in beweging’, van omroep MAX. Maar dat verdween al snel dankzij de spierpijn de volgende dag.

Bedankt Adriene, voor dat je er bent. Voor het overdragen van je kennis en liefde, voor je fijne stem en voor het feit dat je er allemaal helemaal niks voor terug verlangt, ideaal! Ik zie een mooie toekomst voor ons. En je weet hoe het gaat met beste vrienden. Eigenlijk net als met sterren: Je kunt ze niet altijd zien, maar je weet dat ze er zijn. Namaste!

Geef een reactie